Tövbe zamanı için en kötü vakit ayetle sabittir: "Kötü ameller işleyip de onlardan birine ölüm hazır olduğunda 'ben tövbe ettim' diyenlerin ve kafir olarak ölenlerin tövbeleri kabul değildir. (Nisa: 18)
İmam Cafer-i Sadık hazretleri Ehl-i beytten olup, İmamiyye mezhebinin kabul ettiği on iki imamın altıncısıdır. Hicri 83 (Miladi 702) yılında Medine-i Münevere’de doğan Cafer-i Sadık’ın babası Muhammed Bakır’dır. Şehitlerin efendisi Hz. Hüseyin ‘in torunudur. Annesi Ümmü Ferve, Hz. Ebu Bekir’in torunu olan Kasım b. Muhammed’in kızıdır. Annesinin annesi ise Hz. Ebu Bekir’in oğullarından Abdurrahman’ın kızıdır. …
Continue reading "İmam Caferi Sadık Kimdir?"
Arapça, İbranice ve Farsça konuşan İmam Gazali, İslam dünyasının klasik döneminde çok kapsamlı ve derin bir düşünür.
Müslüman Nüfusu genel olarak dünyada şu anda en fazla Müslüman sayısına sahip ülke, tahmini 231 milyon Müslümana ev sahipliği yapan Endonezya'dır .
Günlük okunacak kısa dualar ve zikirler arayan Müslümanlar için yeni bir makale ile birlikteyiz. Öncelikle Kuranı Kerime göre zikir nedir sorusuna cevap vereceğiz. Sonrasında hayatınızın her anında okunacak kısa dualar ve tesbihatları inceleyeceğiz. Arapçada çokluk anlamına gelen kelime 3 ve daha fazlası demektir. Bu yüzden en az üç kere tekrar ettiğinizde çok zikir etmiş sayılmaktasınız. …
Continue reading "Günlük Okunacak Kısa Dualar Zikirler 7 Gün 24 Saat Okuyabilirsiniz"
Nasreddin Hoca gibi değerli kişiler kimlerdir?
Nasreddin Hoca Neden ünlüdür?
Nasreddin Hoca kimdir 4 5 6 sınıf?
Mürşid, müridi, manevi kötülük ve kirlerden temizleme yoluna sevk edip terbiye etmektedir. Nefis, çirkin sıfat ve huylardan temizlenince; kalp aynası parlar, içinde ilahi azamet nurları ışık verir ve tevhidin güzelliği ortaya çıkar. Bu durumlarda kul, Rabbini sever. İşte bu, nefsi tezkiye ve terbiyenin bir neticesidir. Buna işaret olarak Allah Teala şöyle buyurmuştur. “Şüphesiz nefsini (küfür …
Continue reading "Mürşidin Allah’ı Kullarına Sevdirmesi"
Bazı arifler demişlerdir ki: “Her kim bir şeyhten edep öğrenmezse o, Hakk Teala’nın sözünün ve Peygamber’in (s.a.v) sözünün edebini kendiliğinden öğrenemez. Çünkü farz olan ilim -Marifetullah- ilmidir. Bu ilim ise herkesin tek başına öğreneceği bir ilim değildir. Ancak bir mürşidi kamilin terbiyesinde öğrenilir.” İnsana muhakkak bir şeyh gerektiğinin diğer bir delili de: “Peygamberimiz (s.a.v) iki …
Continue reading "Kıssadan Hisse (Edeb ve Terbiye)"
Ayet-i Kerimede Cenab-ı Hakk (c.c): “Sana biat edenler, ancak Allah’a biat ediyorlar. Allah’ın eli onların ellerinin üzerendedir. Kim ahdi bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kimde Allah’a verdiği ahde vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükafat verecektir.”[1] Müritlerin, bir mürşide intisap ederken yatıkları biat, verdikleri sözde bir ahittir. Buradaki ahdn manası, tam bir sadakat ve …
Continue reading "Mürşidin Mürid Üzerindeki Hakları"
İhlâs-ı mürid şol keyfiyette olmalıdır: Mürşidi Rasûlullah’in (s.a.v) nâibi, vekili, halifesi ve zillullah (gölgesi) fil-àlem olduğunu bilip; mürşid kendisini reddederse, Allah-u Teàlâ ve Resûlünün de reddeylemesine; ve kabul eylerse, Allah ve Resûlünün de kabul buyurmasına vesile olacağı itikadında olması gerektir. Bir müridi eğer şeyhi reddecek olsa, şeyhinin şeyhi dahi kabul etmeyip, ta Rasûlullah’e kadar hiçbiri …
Continue reading "İhlas, Feyiz Almak İçin Kalbi Hazırlama"