İçki Satan Bir Yerde Çalışmak Günah Mı?

İçki satan bir yerde çalışmak günah mı sorusu birçok kişiyi ilgilendiriyor. Din alimlerinin görüşlerine göre içki satan bir yerde çalışmak günahtır.

İçki Satılan Markette Çalışmak Günah Mı?

İçki satılan markette çalışmak günah mı konusu markette içki reyonu dışındaki reyonlarda çalışanlarca merak edilmektedir. Din adamlarınca bizzat içki satışında çalışmayıp, diğer reyonlarında çalışmak bile günahtır, çünkü marketin sahibi içki satışından da gelir elde etmektedir ve çalışanlar bu kişiye çalışmaktadır. İslam hassasiyet gerektiren bir dindir. Hiç içki satmayan marketlerde çalışmak doğrudur.

Efes Pilsende Çalışmak Günah Mı?

Efes pilsende çalışmak günah mı konusunda din adamları günah olduğunu söyler ve bu fetvayı şu hadise dayanarak verirler: “Allah’ın Resulü içki sebebiyle on kişiyi lanetlemiştir: Onu yapan, yaptıran, içen, taşıyan, kendisi için taşıtan, sakilik yapan, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan kimseler.” (Hz. Enes’ten rivayettir.)

Barda Çalışmak Günah Mı?

Barda çalışmak günah mı konusunu genellikle barda içki taşımayan, içmeyen kişiler merak eder. Temizlikçi, aşçı, elektrikçi, güvenlik personeli, vale gibi. Din adamlarının ortak görüşüne göre günahtır. Nisa suresi 139,140. ayetlerde: “Allah size kitapta daha önce de bildirmişti ki, ayetlerinin inkar edildiğini ya da alaya alındığını duyduğunuzda, bunu yapanlar bir başka söze geçinceye kadar onlarla oturmayın. Yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Allah münafıkları da kafirleri de hepsini birden cehennemde toplayacak.” geçer. İçkinin olduğu bir ortamda Allah’ın ayetleriyle alay edildiğinden barda çalışmak günahtır, münafıklık alametidir.

İçkili Ortamda Bulunmak Günah Mı?

İçkili ortamda bulunmak günah mı konusunu içki içmeyen ama ortamda bulunanlar merak eder. Din adamlarının ortak fikri günahtır.


Senin yorumun bizler için Çok değerli... Lütfen Yorum yapınız.

E-posta hesabınız kaydedilmez.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com