Adak Adamak Günah Mıdır?

Adak adamak günah mıdır konusunda din adamları iki farklı görüş belirtir. Bir kısmına göre günahtır, çünkü bir şeyin gerçekleşmesi için Allah’a şart koşulduğunu, emir gibi gördüğünden uygun bulunmaz. Diğer bir kısmına göre ise günah değildir, çünkü kul Allah’a acizliğini belirtir, kendi elinden gelen bir şey olmadığından, Allah’ın gücünden yardım istediği için uygundur.

Adak Adarken Nasıl Niyet Edilir?

Adak adarken nasıl niyet edilir ise aynen o şekilde adak gerçekleştirilmelidir. Yani kişinin ağzından niyetinden farklı bir söz bile çıksa o söz adak olur ve gerçekleştirmesi gerekir. Günah bir işin adağı olmaz. Örneğin; şu iş olursa meydanda çırılçıplak koşacağım gibi. Bir de farz olan bir şey adanmaz. Örneğin; şu iş olursa gemide ikindi namazı kılacağım gibi. İkindi namazı zaten farz olduğundan adak olmaz. Ama nafile ibadet adanırsa adak olur. Örneğin; annem iyileşirse 41 yasin okuyacağım gibi.

Adak Nasıl Yerine Getirilir?

Adak nasıl yerine getirilir konusunda nasıl niyet edilip söylenmişse o şekilde yerine getirilir. Adak adayıp da yerine getirmemek, Allah’a söz verip de tutmamaktır. Mutlaka yerine getirilmesi gerekir, eğer yerine getirilmezse bu adaktan dolayı gerçekleşen işte çok büyük sıkıntılar oluşur.

İstemeden Adak Adamak

İstemeden adak adamak kişiye bir imtihandır ve adandığı için yerine getirilmesi şarttır. Ya da isteğinden farklı olarak ağızdan söz çıkması da bir imtihandır ve söze göre adak gerçekleştirilir. Örneğin bir kişi hastalığı geçerse üç gün nafile oruç tutmayı kalben geçirirken ağzından üç hafta diye söylerse, üç hafta tutması gerekir.

Adak Adamak Ne İşe Yarar?

Adak adamak ne işe yarar konusunda din adamlarının görüşü dileğin gerçekleşme olasılığını arttırır.


Senin yorumun bizler için Çok değerli... Lütfen Yorum yapınız.

E-posta hesabınız kaydedilmez.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com