Sabah namazı Nasıl Kılınır

sabah namazi nasil kilinir

Sabah namazı iki rekât farz iki rekât sünnet olmak üzere toplamda dört rekâttır.

Sabah Namazının İki Rekât Sünneti Nasıl Kılınır

Birinci rekâtta “niyet ettim Allah rızası için sabah namazının iki rekât sünnetini kılmaya” diye niyet edilir. Allah’u ekber diyerek iftitah tekbiri alındıktan sonra namaza başlanır. Subhaneke okunur ardından euzu- besmele çekildikten sonra Fatiha suresi ve kurandan bir sure okunur. Rukuya gidilir ardından secdeye gidilir doğrulup tekrar secdeye gidilir. İkinci rekâtta ayağa kalkarak kıyama durulur, ardından besmele çekilir. Fatiha suresi ve kurandan bir sure okunup rukuya gidilir. Secdeye gidilir doğrulup tekrar secdeye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

Sabah Namazının İki Rekat Farzı Nasıl Kılınır

Birinci rekâtta “niyet ettim Allah rızası için sabah namazının iki rekât farzını kılmaya” diye niyet edilir. Allah’u ekber diyerek iftitah tekbiri alındıktan sonra namaza başlanır. Subhaneke okunur ardından euzu- besmele çekildikten sonra Fatiha suresi ve kurandan bir sure okunur. Rukuya gidilir ardından secdeye gidilir doğrulup tekrar secdeye gidilir. İkinci rekâtta ayağa kalkarak kıyama durulur, ardından besmele çekilir. Fatiha suresi ve kurandan bir sure okunup rukuya gidilir. Secdeye gidilir doğrulup tekrar secdeye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

Sabah Namazı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sabah namazının kılınması için vaktinin gelmesi gerekir. Sabah namazının vakti imsakta girer güneş doğana kadar devam eder. Sabah namazının vaktinde kılınması farzdır. Sabah namazının ilk olarak iki rekât sünneti kılınmaya başlanır.

Tagged: Tags

Author: Huzur Kapısı

Huzur Kapısı, 2016 yılından beri Ehli Sünnet geleneğine uygun içerikler sunan bir web sitesidir. İslam aleminin her köşesinden kullanıcılara hitap eden sitede, dinî konularda kapsamlı bilgi ve rehberlik bulabilirsiniz. Huzur Kapısı'nda yer alan içerikler şu kategorilere ayrılmıştır: • Kuran ve Hadis: Kuran'ın ayetleri ve sahih hadisler, açıklamalı ve yorumlu bir şekilde ele alınmaktadır. • İslam Akaidi: İslam'ın temel inanç esasları ve bu inançlara dair detaylı bilgiler sunulmaktadır. • Fıkıh: Farklı mezheplerin görüşleri de göz önünde bulundurularak, günlük hayatta karşılaşılabilecek her türlü konuda fıkıh bilgisi verilmektedir. • Tasavvuf: Tasavvufun temel kavramları, önemli şahsiyetleri ve tarikatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. • Ahlak: İslam ahlakının temel ilkeleri ve günlük hayata nasıl uygulanabileceği ele alınmaktadır. • Aile ve Toplum: Aile içi ilişkiler, komşuluk hakları, toplumda bireyin rolü ve sorumlulukları gibi konularda rehberlik sunulmaktadır. • Tarih: İslam tarihi boyunca yaşanmış önemli olaylar ve şahsiyetler hakkında bilgi edinebilirsiniz. • Güncel: İslam aleminde yaşanan güncel gelişmeler ve bu gelişmelere dair İslami bakış açısı sunulmaktadır. Huzur Kapısı'nın en önemli özelliklerinden biri, tüm içeriklerin orijinal kaynaklara dayandırılması ve Ehli Sünnet geleneğine uygun olmasıdır. Bu sayede, kullanıcılar doğru ve güvenilir bilgiye ulaşma imkanı bulmaktadır. Ayrıca, Huzur Kapısı'nda yer alan tüm içerikler izinsiz olarak alınıp kullanılabilir. Bu sayede, İslam'ı öğrenmek ve geliştirmek isteyen herkes bu değerli bilgi birikiminden faydalanabilir. Huzur Kapısı'nı ziyaret ederek, İslam hakkında kapsamlı bilgi edinebilir, ruhunuzu besleyebilir ve manevi açıdan gelişebilirsiniz. Huzur Kapısı Sosyal Medya hesaplarımıza şu adreslerden ulaşabilirsiniz: https://www.facebook.com/HUZURKAPISICOM

2 Thoughts to “Sabah namazı Nasıl Kılınır

  1. mevla dua eden her gönlün duasını,sevdiği kullarının duası gibi kabul etsin.ALLAHI’IM BİZİDE SEV,SEVDİKLERİNE BİZİ SEVDİR,SEVDİKLERİNİ BİZE SEVDİR VE BİZİ ONLARLA YAŞAT,ONLARLA HAŞR ET…Amin amin amin ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir