Dövme Yaptırmak Günah Mıdır?

Dövme Haram mı? Islam dinine göre dövme günah mıdır?

Kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim de dövme yaptırmak konusuna değinilmemiş olsa da peygamber efendimizin vefatının ardından sahabelerin anılarından yazıya dökülmüş olan hadislerde dövme yaptırmanın lanetlendiği söylenmiştir. Kitabımız olan Kuran-ı Kerim de dövme yaptırmak konusuna değinilmediği için caiz kabul edilebilir ama dinimizin mantık ve akıl dini olduğunu unutmamalıyız. Allah’ın yaratmış olduğu bedene muhalefet etmek ve onu değiştirmek doğru mudur?

Dövme Abdest Geçirir Mi?

Akıl ve mantık dini olan İslam’ın bin beş yüz yıldır bozulmadan ayakta kalmasının nedeni de budur ve dinimizin yasaklamış olduğu ve buyurmuş olduğu her şeyin de mantıklı bir açıklaması bulunmaktadır. Dövme yaptırmanın gusül abdesti geçirip geçirmediğini anlayabilmek için öncelikle gusül abdestinin neden farz olduğunu anlamak gereklidir. Gözle görülmeyecek kadar küçük olan insan spermi, vücudunuzun herhangi bir yerine yapışması durumunda hayata kalabileceği sıcaklığa ulaşmakta ve bu spermler, vücut ısısında kırk sekiz saat bozulmadan hayatta kalabilmektedir. Bu süre zarfında eğer kadın rahmine ulaşır ise gebelik gerçekleşir ve yine bu durum istenmeyen ve hesapta olmayan gebeliklere de yol açabilir. Bugün bilim sayesinde bildiğimiz bu bilgi, 1500 yıl önce henüz ortada teknoloji yokken Gusül farz kılınmış ve bu sayede istenmeyen gebeliklerin de önüne geçilmiştir. Gusül abdestinin mantığı budur ve farz olmasının sebebi de deri üzerine yapışan spermleri ve pislikleri temizlemektir. Derinin altını temizlemek değildir ve bu nedenle de dövme yaptırmak abdeste engel bir durum oluşturmamaktadır.

Dinen Yasaklanmış Olan Dövme

Vücuda iğneler batırılarak açılan deliklere de boyalı maddeler konularak yapılmakta olan dövme, eski çağlardan beri yapılmakta olan bir cahiliye adeti olmasının yanı sıra sağlık açısından da zararlıdır ve dinen de yasaklanmıştır. Daha güzel görünmek, dikkat çekmek ve yaratılıştan verilmiş olan özellikler ile şekillerin değiştirilmesi de İslam dinin de fıtratı bozmak olarak kabul edilmiş ve yasaklanmıştır.

Peygamberimiz Tarafından Lanetlenen Dövme,

Derinin, iğne ucu kullanılarak çizilmesi ve kanatılmasının ardından sürülmekte olan boyanın, deri altına geçmesini ve bu boyanın bir daha da çıkmamasını sağlayan işleme dövme adı verilir ve peygamber efendimiz bu şekilde dövme yaptıranı ve yapanı da lanetlemiştir.

Kalıcı Dövme İle Geçici Dövmenin Hükmü Aynı Mıdır?

Kalıcı dövme, peygamber efendimiz tarafından yaptırılması lanetlenmiş bir hadise olmasının yanı sıra deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olabilecek bir tabaka oluşturmadığı için gusül ile abdeste engel değildir. Ancak geçici dövme ise yapıştırma yöntemi ile derinin üzerine yapıldığı için duyun deriye ulaşmasına engel olacağından dolayı gusül ile abdeste engel olmaktadır.

Dövme Haram mı?

  • Dövme yaptırmak, bir nevi vücudu yaralamaktır, dolayısıyla Allah’ın yaratışını değiştirmek olarak kabul edilir.
  • Dövme yaptırma süreci gereksiz acıya neden olur ve enfeksiyon olasılığını ortaya çıkarır.
  • Dövmeler doğal vücudu kaplar ve bu nedenle bir “aldatma” biçimidir.
  • Ayrıca, inanmayanlar da genellikle kendilerini bu şekilde süslerler, bu nedenle dövme yaptırmak bir form veya kafirin (inanmayanların) taklididir.

 


Senin yorumun bizler için Çok değerli... Lütfen Yorum yapınız.

E-posta hesabınız kaydedilmez.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com