Sübhaneke Duası

Sübhaneke Duası Hakkında Bilgi

Sübhaneke Duası tüm Müslüman aleminin ilk defa ezberlediği dualardan bir tanesidir. Namaza başlarken tekbirden sonra okuduğumuz ilk dua olması yüzünden de önemi büyüktür. Bildiğiniz gibi Fatiha duasını okumadan önce besmele çekilir ancak Sübhaneke duasını besmeleden önce okuruz. Peki neden böyle yaparız? Sübhaneke duasının önemi gerçekten büyük mü?

Sübhaneke Duası’nın özelliği Kuran-ı Kerim’de tam olarak geçmesidir. Bir bütün olarak geçmez ama duada zikredilen bütün sözcükler parça parça olsa da Kuran’ın içerisinde vardır. Bu yüzden kesinlikle bir ayet değildir. Bir rivayete göre dua içerisinde geçen cümleler Hz. Adem (Aleyhisselam)’e ait cümlelerdir ve kendisine Allah-u Teala bu cümleleri söylemiştir.

Hz. Adem cennette Allah’In yasakladığı meyveyi yemiştir. Allah da onu cezalandırmak için yeryüzüne göndermiştir. Hz. Adem bunun bir hata olduğu anlamıştır ve Allahtan yardım dilemek için ona yalvarmaya başladığında Allah onu yeryüzünde başıboş bırakmamıştır.

Sübhaneke Duasının Okunuşu

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük ) ve lâ ilâhe ğayrük.

Sübhaneke Duası Arapça Yazılışı

subhaneke

Sübhaneke Duası Türkçe Anlamı

Râhman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Allah’ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Sübhâneke, cenaze namazında parantez içindeki “Ve celle senâük” cümlesi ile beraber okunur

Sübhaneke Duası Dinle


4 Yorumlar
  1. Arzu Berkan Yorumunda diyor ki;

    Aslında şöyle olmalı kendin için kullandığın şey kadar kaliteli olmalı Allah yolunda ucuza kaçılmaz

  2. RASİM SÜER Yorumunda diyor ki;

    Dualarımızın kabul olmasında dua tarzımızın etkisi çok büyük. Bu makaleyi okuduğumda, dualarımı daha derinden bir bağlantıyla ve Allah’a çocuklarım ve benim için dua ettiğimde dikkatimi daha da güçlendirerek uygulamaya başladım. Bu makale için teşekkür ederim, Yüce Allah’a şükürler olsun.

  3. Fatma DOĞAN Yorumunda diyor ki;

    Sohbetin başında konan çayın bir saat sonra aynı şekilde kalması Emin hocamızın bu işe ne kadar değer verdiğini gösteriyor.

  4. Ece ARSLAN Yorumunda diyor ki;

    YÜCELER YÜCESİ ALLAH’IM (C.C),bizi kendine kul olarak görüp,yarattığın için,sana milyonlarca şükürler olsun.YA RAB;bizlere ,sana hakkıyla kul olark ve son nefeste imanlı şekilde ölebilmeyi nasip eyle. ,

Yoruma kapalı.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com