Bebek Aldırmanın Günah Olmadığı Durumlar
Bebek aldırmak günah mı konusunda bilinen kesin yargı günah olduğudur. Ama bazı istisna durumlarda bebeğin aldırılması günah değildir. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ’in yaptığı açıklamalardan anlaşılana göre bu istisna durumlarından biri kadının tecavüze uğramış olması sonucu hamile kalmasıdır. Böyle bir durumda hamilelik sonlandırılmazsa ve doğum gerçekleşirse hem anne için hem de bebek için oldukça hüzün dolu bir hayat oluşur. Anne çocuğunu her gördüğünde psikolojisini derinden etkileyecek kötü bir olayı sürekli hatırlar ve çocuk da bir gün gerçeği öğrendiğinde yaşama sevinci kaybolur. İstisna olan ikinci durum annenin herhangi bir sebepten dolayı hayatının tehlikeye girmesi ve doktorların gebeliğe son verilmezse annenin hayatını kaybedeceğini söylemesidir.
Evlilik Dışı Çocuğu Aldırmak Günah Mı?
Evlilik dışı çocuğu aldırmak günah mı konusu toplumda çok sık rastlanan bir durumdur. Tecavüz durumunda çocuğu aldırmak günah değildir. Ancak zina durumuyla oluşmuş bir çocuğu aldırmak günahtır, caiz değildir. Dört mezhebin din alimleri aynı fikirdedir. Hz. Muhammed döneminde zina yapanlar gelip peygambere durumu haber verince peygamber çocuğun doğmasını söylemiştir.
Kalp Atışı Olmayan Bebeği Aldırmak Günah Mı?
Kalp atışı olmayan bebeği aldırmak günah mı konusunda İslam alimlerinin ortak görüşü günah değildir. Çünkü çocuğun ölümü gerçekleşmiştir. Eğer ölmüş cenin kısa sürede annenin vücudundan ayrılmazsa anneyi zehirlemeye başlar. Anne sağlığı için çok tehlikelidir ayrıca beklemeye de bir sebep yoktur.
40 Günden Önce Kürtaj Günah Mı?
40 günden önce kürtaj günah mı konusu bazı alimlerin çocuğun ruhunun kırkıncı günde bedenine verildiğine dair görüşünden kaynaklanır. Ancak bu konuda aynı fikirde olmayan, günah kabul eden birçok din bilgini vardır.