Öfkelenince Okunacak Dua

İnsanoğlu için tabii bir şey olan öfkeyi yenmenin en büyü çaresi, hakiki tevhidi hatıra getirmektir ve Allah’tan başka bir failin olmadığını ve O’nun dışında ki her failin O’nun bir aleti olduğunu bilmektir. Ayrıca her ne yaratılmış ise O’nun izni dahilinde cerayan etmekte olduğunun bilinmesinin de faydası bulunmaktadır. İnsanın öfkeli anı, şeytanın da tam etkili olduğu andır ve şeytan tam da o anda tüm gücü ve kudreti ile öfkeli olan kişiye vesvese vererek, büyük kusurlar ve büyük hatalar işlemeyi göze aldırmasının yanı sıra sonu kötü olacak sözler de söyletmeyi istemektedir. Bir Hadis-i Şerifimiz de buyrulmuştur ki, “Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Sizden biriniz öfkelenince hemen abdest alsın ve ateşten yaratılmış olan şeytanın te’sirini su ile söndürmüş olsun.”

Öfkelenince Okunacak Dua Nedir?

Biz insanoğlu için öfkelenmek neredeyse imkansız bir şeydir ki zira öfke de tabii bir şey olup, bertaraf edilmesi de Vacib’dir. Eğer öfke anında yer değiştirmek ve abdest almak ile öfke geçmedi ise iki rek’at namaz kılmak bu durumda sünnettir.

Öfkelenince Okunacak Duanın Okunuşu

Öfkelenince okunacak duanın okunuşu, “ Ve immâ yenzeganneke mineş şeytâni nezgun festeiz billâh(billâhi), innehu semîun alîm(alîmun)”. Şeklindedir.

Öfkelenince Okunacak Duanın Arapça Yazılışı

Öfkelenince yapılan duanın Arapça yazılışı, وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ إِنَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

Öfkelenince Okunacak Duanın Fazileti

Öfkelenince yapılan duanın fazileti ise ” Ve fakat şeytandan sana bir dürtü gelirse, hemen Allah’a sığın. Muhakkak ki O; işitendir, bilendir” şeklindedir.

Öfkelenince Okunacak Dua Dinle

Öfkelenince okunacak duayı dinlemek için https://www.youtube.com/watch?v=f5KwJe18U34 adresini ziyaret edebilirsiniz.


Senin yorumun bizler için Çok değerli... Lütfen Yorum yapınız.

E-posta hesabınız kaydedilmez.

1 yorum
  1. Azel KORKMAZ Yorumunda diyor ki;

    Yaaa. Ağlama geldiii😳🤲 öyle anne olmayı nasip etsin Rabbim cümlemize inşallah

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com